Finsk brød
Min mor og jeg lavede også finsk brød i dag.
Vi lavede dem også sidste år, og der var de et stort hit!
Det skal du bruge:
250 g smør.
350 g hvedemel.
125 g sukker.
Til pensling:
1 æg.
rørsukker.
evt. finthakkede nødder.
Sådan gør du:
-Hæld melet i en skål.
Hak smøret ned i, og ælt det sammen.
-Tilsæt sukker og ælt dejen hurtigt sammen.
Din masse skulle nu gerne se ud som på billede 1.
-Tildæk dejen og stil den i køleskabet i mindst ½ time.
-Tag dem ud af køleskabet.
-Sæt ovnen på 200 grader.
-Tril dejen i fingertrykke pølser.
Skær dem, så de er ca. 4cm lange.
-Sæt de små stykker på et bagepapir, og pres dem ud til firkanter/rektangler.
-Pisk ægget og pensl dine brød.
Put noget rørsukker på, (og nødder).
-Nu skulle de gerne ligne billede 2.
-Sæt småkagerne i ovnen på den midterste rille i ca 8 minutter. De skal være svagt lysgyldne.
Afkøles på en bagerist.
-Nu skulle de gerne ligne billede 3.
Sæt dem først i en dåse når de er HELT kolde.
Dåsen må IKKE have plastlåg.
^^Hvis dette ikke bliver gjort/bliver gjort forkert, så bliver de bløde.
Det vil jeg da lige prøve.