Vacation

Fastalavnsboller

I søndags bagte jeg de her lækre fastalavnsboller med min mor, som jeg synes I skal prøve at lave.

Det hele er delt op i 3 dele.
Selve bollerne, remonce og kagecremen.
Kagecremen kan erstattes med dem man kan købe næsten færdiglavet(skal blot blandes op med
mælk og så røres sammen).

Bollerne, ca. 30 stk.
½ kg mel
250 g margarine
20 g sukker
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
1 æg
75 g gær
2 dl kold mælk

Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Tilsæt evt. mere mel, hvis den er for klistret når du ælter.

Remonce
100 g margarine
100 g sukker
evt. 100 g marcipan eller lidt mandelessens(vi brugte marcipan og dette kunne altså ikke smages.
Og det kommer fra hende der hader marcipan)

Det hele skal blot blandes sammen.

Kagecreme(kan bruge færdiglavet)
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2 ½ dl mælk
½ tsk vanillesukker(kan tilføje mere)

Find en gryde og pisk æg og sukker sammen.
Resten af ingredienserne piskes så i, og så skal det koge helt igennem.
Når det koger fjerner du gryden fra blusset og så er det færdigt.

SÅDAN LAVER DU NU FASTALAVNSBOLLERNE
Nu skal du tage din dej og rul den ud til ca. 30 felter.
Put en klat remonce på hvert felt og luk fastalavnsbollerne sammen.
Lukningen: Du tager hvert hjørne og klemmer dem sammen. Så tager du noget andet dej og trækker
ind over, så du ‘lukker’ for lukningen. Ellers har den nemmere ved at kravle op.
Stil dem med lukningen/sammenfoldningen nedad på en bageplade, og pres dem lidt flade.
Læg et klæde over og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Lav en fordyning i hver af bollerne og put en skefuld creme på.
Bages ved 250grader i ca. 12 minutter.

4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vacation